Taivaan valitsemisesta

Swedenborgille enkelit ovat sieluja, jotka ovat itse valinneet taivaan. Enkeli voi kutsua toisen kaltaisensa vierelleen vain ajattelemalla tätä. Kaksi toistaan maan päällä rakastanutta ihmistä muodostaa taivaassa yhden enkelin – näin siis Swedenborgin mukaan. Joskus toivon niin tapahtuvan PuoLiskoiselle ja minulle. Mielellään niin, että enkelillä olisi PuoLiskoisen pettämätön kasvomuisti, ja minun yhtä pettämätön nimimuistini. Sellainen tekisi vaikutuksen ihmiskuntaan, jos Luojan ylistämiseltä joutaisimme sen kanssa tekemisiin.

Muisteista

Sitä voi olla hyvä muistamaan numerot, hyvä muistamaan nimet tai kasvot. Joku muistaa paikat ja suunnat – minä ilmeisesti en. Kävinpä maanantaina Salossa, ja oli siinä ja siinä etten jäänyt sinne. Tavattuani ystäväni onnistuin hukkaamaan sekä parkkihallin, että autoni. Ensin kateissa oli halli (suuntavaistoni meni pimeässä sekaisin ja etsin sitä päinvastaisesta suunnasta), ja sitten autonkainen. Hallin katoaminen oli huomattavasti auton häviämistä hämmentävämpi ilmiö. Lopulta tarvitsin navigaattorin apua Salosta pois päästäkseni. Tuntui kuin kaikki tiet olisivat vieneet Tammisaareen, ja mitäpä minä siellä?

illanviettoblogi

2 comments

  1. Maahiska says:

    Tänään huonomuistisuuteni tuplaantui kun unohdin silmälasit kotiin ja käytin niiden sijasta auton hansikaslokerosta löytämiäni aurinkolaseja: kirpparin ovella kävin kolkuttelemaan, huutelemaan jotta mitähä, onko tämä kiinni kun on pimeänäkin ……. Joskus ihminen on hellyttävän tollo.

    Enkeliajatus hieno, ja tuo toistensa täydentäminen. Meillä olisi varmaan käytössä miehen ihmeellinen kerran luetun muistaminen ja minulla kuudestiluetun täysi unohtaminen!

  2. Ninni says:

    Voi kun kuulostaa tutulta..!!! Ihanaa, että joku muukin unohtelee silmälaseja, itselleni sellaista käy USEIN. Osasyy siellä Salossa harhailuunkin saattoi olla silmälasien puute. Minun piti pestä ne ennen lähtöä, mutta unohtui se asia, ja silmälasit pöydällä. 🙁 Hahaa, noin ei sentään ole vielä käynyt, että aurinkolasit korvikkeena.. 😉

    Teidän muodostamanne enkeli voisi olla tavallaan täydellinen. Jos mies muistaa kaiken ja sinä et mitään, niin yhdistelmähän voisi olla sellainen ihan sopivasti muistava!

Kommentointi on suljettu.