Vadelma

23.12. taloutemme mullistui vielä kerran. Niisku saapui iloksemme: vaaleanruskea, pitkäkoipinen ja suuripäinen chihuahuatyttönen, Nupun ikäinen! Olihan tätä jo harkittu jonkin aikaa. Vaikka kuinka ihminen yrittäisi leikkiä koiran kanssa, niin se ei ole sama asia kuin oman lajitoverin seura. Koko joulun aika on mennyt koirille leikin merkeissä. On villejä haukahduksia, käninää ja tassujen töminää. Chihujen pieni koko on myös melkoinen etu sylittelyssä: välillä ovat molemmat yhdessä ja samassa sylissä, eikä silti ole tunnetta murskautumisesta elävän taakan alla.

Aatonaatto olikin melko rasittava päivä kaikkine leipomisineen ja koiranhakemisineen. Minun piti hakea PuoLiskoinen töistä ja koska tyypilliseen tapaani olin hyvissä ajoin liikenteessä, niin meninpä Raision Tiimariin aikaani viettämään. Olo oli ilmapäinen ja kevyt, univajetta tyypilliseen tapaan ja koirajännitystä. Näin Tiimarissa joulukoristeita ja pikaisessa katsannossa jotkut näyttivät kuin kultaisilta kävyiltä. Ostin. Kuusessa killuessaan koriste ei kuitenkaan enää näyttänyt kävyltä, vaan pikemminkin vadelmalta! Jouluvadelmalta! Kuka on koskaan kuullut vadelmasta joulukuusessa? Ylpeys esti ottamasta sitä pois ja – no niin, onhan se sentään kultainen.

1 comments

 1. Ninni says:

  Janne B. – 0:47, Maanantaina 28. Joulukuuta 2009.:
  Kieltämättä vadelmalta nyt muistuttaa, kun olet siitä maininnut! Jouluvadelma on mainio uusi koristelisä

  Jos teidän koirasta tehtäisi iltapäivälehtien tyylinen lööppi, se menisi jotenkin näin:

  Jannelle ja Ninnille tuli yllätyskoira!

  Etuajassa oleminen on pelkästään hyve Mikään ei ole kamalampaa kuin olla viime tingassa, myöhästyä ja kiirehtiä sen myöhässä olemisen takia. Säästyy monelta harmilta olemalla aikainen mato joka nappaa linnun tai jyvän… 🙂

  Ninni – 1:23, Maanantaina 28. Joulukuuta 2009.:
  Tuli mieleeni sellaistakin, että ehkä jossain tehtaassa on vaadittu käpyä, mutta insinööri/suunnittelija/työnjohtaja ei ole käsittänyt mikä käpy on. Jos siis kyse on jostakin kaukaisesta, halvan työvoiman maasta, jossa ei kävyn käpyä näy? Ja siitä sitten on syntynyt tuollainen kummallinen vadelmakäpy? Minua aina kiinnostavat asioiden taustat ja syntymekanismit. JOKU selityshän tuolle on oltava? Toisaalta kai tässä maailmassa voi olla vaikka minkälaista krimskramssukoristetta, ja joku on aina tarpeeksi hullu ostaakseen.

  Iltapäivälehtiotsikko kuulostaa hauskalta. 😉 Niillä olisi jo nyt paljon kirjoitettavaa.. Tyyliin ”Joulun rauha rikkoutui Mynämäessä – koti Tasmanian tuholaisten armoilla”. Onneksi emme ole julkkiksia, muuten voisi joku utelias toimittaja tosiaan saada herkullisia juttuja joulukauhistuksesta!

  Minä olen oikein tunnettu siitä, että olen aina ajoissa. Jos en ole, niin sitten on jotain vialla – pahasti. Auto ojassa tai vastaavaa!

  Ansku – 9:17, Maanantaina 28. Joulukuuta 2009.:
  Mahtava yllätys; joulukoira! Se on kyllä totta, että ovat varmasti parasta seuraa toisilleen. Varsinkin, kun kerran ovat samaa ikäluokkaa. Meidän vanhus ei meinannut ensin oikein hyväksyä pienokaista (”Meinaako tuo OIKEASTI tunkea emännän syliin?! Ei muuten onnistu!!”), mutta luulenpa, että nykyään niillä sujuvat päivät huomattavasti paremmin toistensa seurassa. Olisi muuten aika jännää laittaa videokamera tallentamaan päivän tapahtumia! Kun tulen töistä, ovat sesset ”vasta heränneen” näköisiä – mutta mistäs sen tietää miten kamalasti täällä on päivän aikana jyrytty! 😀

  Ninni – 10:28, Maanantaina 28. Joulukuuta 2009.:
  Hassua – meillä oli muuten AIVAN sama ajatus, eli että joku kamera olisi saatava tallentamaan koirain puuhia! PuoLiskoisella on sellainen riistakamera, joka kai periaatteessa olisi soveltunut myös koirien vaklaamiseen, mutta nyt se on varsinaisessa käytössään.. 🙁

  Meilläkin on pientä mustasukkaisuutta aina ajoittain (koirien kesken siis). Nuppu ei ainakaan oikein osaa jakaa lelujaan.. ja puruluiden kanssa käy usein niin, että molemmat tahtovat juuri sen yhden ja saman luun, vaikka toinen ihan samanlainen olisi vieressä!

  Janne B. – 10:59, Maanantaina 28. Joulukuuta 2009.:
  ”Jouluvadelma on mainio uusi koristelisä”… mitenhän olen aikonut jatkaa tuota lausetta, koska selvästi joku suurempi tarkoitus on sillä ollut. Olen varmaan taas innostuksissani teidän uudesta koirasta ollut ja mahdollinen toinen syy on yö ja väsymys.
  Noooh, kivaa maanantaita pankkiryöstökuntaan! Jokohan se henkilö on saatu kiinni? Lähteä nyt polkupyörällä ryöstämään pankkia! Kuulostaa laihialaiselta touhulta vaikkei asiassa sinänsä mitään vitsikästä olekaan.

  Ninni – 11:19, Maanantaina 28. Joulukuuta 2009.:
  Juu, merkillinen oli tämä paikallinen ryöstötouhu! Fillarilla karkuun.. 🙂 Tulee vähän mieleen, että olisikohan alkoholilla osuutta asiaan? Ei kuulosta ihan täysipäiseltä touhulta. Jotkut ryöstöistä ovat muutenkin ihan käsittämättömiä – tarkoitan sellaisia kauppojen yms. ryöstöjä, joissa saalis on muutama olutpullo tai muuta vastaavaa!

Kommentointi on suljettu.