Kolmio saa kulmansa

Luin Anais Ninin päiväkirjallisen teoksen Henry ja June. Nämä ovat niitä tekstejä, jotka Anais Nin ensin sensuroi päiväkirjoistaan, koska ei halunnut loukata aviomiestään ja rakastajiaan. Sopivan suureksi kasvanut ajallinen välimatka mahdollistaa tutustumisen tähän erikoiseen kolmen kesken-rakkaustarinaan.

Anais Nin rakastui sekä Henry Milleriin että tämän vaimoon, Juneen. Ensin ajattelin sen olevan vain jokin temppu: nainen sanoo rakastuneensa mieheen ja vaimoon, ettei jätetyksi tultuaan kokisi sitä liian kipeästi. Rakkauden tunne on kuitenkin ollut aito, vaikkakin ailahteleva. Välillä sympatiat ovat olleet miehen puolella ja ajoittain myötätunnon on saanut osakseen vaimo. Anais Nin täyttyy Henry Milleristä niin, että hänen päiväkirjansa sivut alkavat tuoksua ja tuntua Millerin tekstiltä. 

Eniten huomiota saa osakseen Anaisin ja Henry Millerin rakkaussuhde. June on matkoilla, poissaoleva, ja ehkä siksi sitäkin kiehtovampi. Junen kuva muodostuu suureksi osaksi Henryn ja Anaisin kertomuksista. Junen poissaolo on näiden kahden rakkaussuhteen kiihkeintä aikaa. Väistämätön muutos tulee naisen palattua. Kolmio saa kulmansa. 

Minulle Anais Nin ja Marguerite Duras kuuluvat yhteen. Luen näitä naisia vuorottain ja uppoan introspektioon.

Minä en tiedä voisiko kukaan "rakastua" – tai ihastua – PuoLiskoiseen ja minuun pariskuntana. Olemme ehkä liian erilaisia? Meihin ihastuvan pitäisi osata arvostaa täydellistä tasapainon puutetta ja tasapainoa, eräelämää ja kirjatoukkailua, neurooseja ja normaaliutta. Voisiko olla niin, että jotkut PuoLiskoisesta pitävät suvaitsevat minua? Ja sama toisinpäin? Ehkä ihmiset ovat laajempia kuin uskon ja ehkä meitä molempia on mahdollista rakastaa samaan aikaan – en tiedä? 

Yleisön pyynnöstä – kommenttiosasto aukeaa!

Kokonaista kaksi ihmistä on toivonut kommenttiosastoa blogiini. Toteutukoon nyt tämä toive, vaikka en uskokaan tällaisten päiväkirja-tyyppisten blogien niittävän paljon kommentteja.

1 comments

 1. Ninni says:

  Janne – 23:05, Tiistaina 19. Toukokuuta 2009:
  Testikommentti koodinmuokkauksen jälkeen.

  Muistutuksena kommentoijille – tämä blogi edellyttää rekisteröintiä. Rekisteröinti edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista. Sähköpostiosoite toimii kirjautumistunnuksena. Samaan sähköpostiin saa myös tiedon unohtuneesta salasanasta, kannattaa siis käyttää oikeaa osoitetta.

  Jos rekisteröinnin tai ensimmäisen kirjautumisyrityksen yhteydessä tulee virheilmoituksia – käynnistä selain uudelleen ja yritä kirjautua. Pitäisi toimia, ainakin minulla toimi.

  Ystävällisin terveisin,
  webmaster (of the universe)
  (Se PuoLiskoinen, josta täällä aina puhutaan 😉

Kommentointi on suljettu.