Empaattinen luonne

Minä sairastan. Kurkku on kipeä, nuha vaivaa, vilunväreet kulkevat pitkin vartaloa. PuoLiskoinen viisaasti huomasi, että erilaiset tulehdukset (rakkojen repimisestä tulehtuneet jalat, esimerkiksi) heikentävät yleiskuntoa tehokkaasti ja silloin on alttiimpi kaikelle muullekin sairastamiselle. Näinhän sen täytyy olla.

Aloitin aamun saavimaisella teekupillisella ja YleTeeman Kauppa-Lopolla. Sitten jatkoin sunnuntain viettämistä nukkuen. Neljän aikaan iltapäivästä kampesin itseni ylös syömään jotakin. Niisku ilmeisesti on niin empaattinen luonne, että sairastaa kanssani ihan pelkästä myötätunnosta: se oksensi sohvalle. PuoLiskoisen tehtäväksi jäi korjata työn tulos pois, koska minähän olen sairas et cetera. Kummallista kuinka eläimet aina tuntuvat valitsevan sohvan tai sängyn oksentamisensa paikaksi. Ehkä pehmeällä alustalla on miellyttävämpää voida pahoin?

Luen Felix Jusupovin kirjaa Ennen maanpakoa. Joskus sen sanat tuntuvat kovin varovaisesti ja tarkoin asetelluilta. On tunne kuin niiden taakse kätkeytyisi vielä paljon enemmän.

Yleisön pyynnöstä..

.. tarjoan muutaman kuvan N-koirista. Ensimmäisessä Nuppu toteuttaa itseään jukertamalla Niiskun pantaa..

Toisessa pidetään pientä paussia leikin lomassa..

 

1 comments

 1. Ninni says:

  Janne B. – 1:02, Maanantaina 18. Tammikuuta 2010.:
  Vooij! Viehättävä duo!
  Onko Niisku isompi Nuppua vai onko se optinen harha? Pitääkö Nuppu korvansa lerps vai onko se optinen harha? 🙂

  Kipeys on tylsää! Paranemistsemppi sinne täältä! Juohan teetä paljon ja lepäile, jotta pikemmin parantuisit sinä.

  Ninni – 1:09, Maanantaina 18. Tammikuuta 2010.:
  Niiskis on Nubsia suurempi, olet ihan oikeassa. 🙂 Niiskis onkin meidän taloutemme koirajättiläinen! Nubs muuten EI juurikaan lerputa korviaan, Niisku tekee sitä paljon useammin. Hassua kuinka paljon suurempi pääkin Niiskulla on kuin Nubsilla. 🙂 Ja Niiskun jalat ovat piiiitkääääät. Joskus sanon sitä rusakoksi! Niiden jalkojen vuoksi siis ja siksi, kun se loikkaa vahvasti kuin rusakko ikään. Nubs taas on sellainen pieni palleroinen metsäjänis.. pupunen!

  Pannat ovat koirilla muuten ihan samanlaiset väriä lukuunottamatta. Niiskulla on kalpean vaaleanpunainen ja Nuubeli koreilee vaaleansinisessä.

  Ninni – 1:12, Maanantaina 18. Tammikuuta 2010.:
  ..Ja muuten: kiitos toivotuksesta! Kipeys ON tylsää. Tuntuu kurjalta, kun juuri uskoin taudin olevan menossa parempaan suuntaan, mutta väärässä taisin olla. Kurkku kipuilee entiseen malliin! 🙁 Tekemistä olisi paljon. Teetä olen juonut litrakaupalla.

  Janne B. – 8:00, Maanantaina 18. Tammikuuta 2010.:
  Korvaluppaudessa tarkoitin tosiaan Niiskua. 🙂
  Yö oli, on vieläkin, jatkan nukuntaa…

  Ninni – 22:55, Maanantaina 18. Tammikuuta 2010.:
  Minullakin joskus menee N-koirien nimet sekaisin. Ovat niin samanlaisia, Nuppu ja Niisku, kumpikin lyhyitä N:llä alkavia. Viime aikoina on alkanut tuntua siltä kuin Niiskun pitäisi olla minun nimeni.

Kommentointi on suljettu.