Juhannus”lapsi”

Minä menin ja täytin 41 vuotta kesäkuun 20. päivä. Nyt kun tunnustelen oloani, niin enpä huomaa eroa 40-vuotiaana olemiseen. Yksi ja sama, herakleitoslaisessa hengessä.

Syntymäpäivä on aina meillä Suuri Juhla. Siihen kuuluu kestitys ja lahjonta. PuoLiskoinen kiltisti lahjoitti minulle kolme hyvää elämänkerrallista teosta. Nyt olen edistynyt luku-urakassani puoleen väliin, eli tutustun kääpiöiden kohtaloihin Auschwitzissa. Tohtori Mengeleä kiinnostivat kaikki tavallisuudesta poikkeavat ihmisyyden muodot, joten kääpiökasvuiset Ovitzin sisarukset eivät joutuneet suoraan kaasukammioon. Sen sijaan he päätyivät inhimillisiksi koe-kaniineiksi.

2 comments

  1. Ninni says:

    Kiitos sinulle onnitteluista. Oli ihan mukavaa täyttää vuosia. Viime vuonna (kun tuli pyöreitä kymmeniä) pelkäsin, että jos tuleekin masennus juhlapäivänä, vaan eipä tullut. Eikä tullut nytkään!. 🙂

    Hyvin uskallat lukea tuon Giants-opuksen. Se ei kuitenkaan ole (onneksi) raaimmasta päästä mitä holokausti-kirjallisuuteen tulee. Hyvin ironista, että kaksi natsien suuresti paheksumaa ominaisuutta, juutalaisuus JA fyysinen epätäydellisyys, olivat yhdistyneinä juuri se syy, minkä vuoksi perhe selvisi keskitysleiriltä.

Kommentointi on suljettu.