Yksi lahja paketissa

Olen saanut paketoitua (vasta) yhden lahjan. Aina ennen urakan aloittamista olo on toiveikas ja suunnitelmat suuria. Mielessä väikkyy täydellinen paketti. Lopputulos onkin sitten säännöllisesti pettymys. Näin tälläkin kertaa: en käsitä miksi en saa edes neliskanttista tai suorakulmaista lahjapakettia siististi muotoilluksi? Nurkat ovat iankaikkinen ongelma. Ärsyttävät nekin näkemykset, että tekemällä muka oppii. Minulla ainakin on ollut aikaa harjoitella paketoinnin taidetta, mutta ei silti vain suju. Pitäisi varmaan tunkea itsensä avustajaksi näihin kauppojen paketointipisteisiin. Siellä työtä riittää niin paljon, että harjoittelumahdollisuudetkin ovat toista luokkaa kuin kotioloissa. Tosin sinne ei varmaan pääse nurkkien kanssa taisteleva diletantti. 

Jotkut käyttävät hyvällä omallatunnolla näitä kauppojen palveluita, mutta jokin minussa vastustaa niitä. Ne eivät edusta Oikeaa Tapaa. Ne päästävät ihmisen liian helpolla. Ne haiskahtavat pinnaamiselta. Eikä silloin voi valita paperiakaan mieleisekseen. 

Itse se on tehtävä, siitä ei mihinkään pääse. 

Joulukortit ovatkin jo kuorissaan, vain merkit pitää vielä liimata ja sitten viedä koko kasa postiin. Eilen askaroin niiden kanssa pitkään. Tänä jouluna matkaan lähtee 22 korttia.