Väärä ihminen, väärä paikka

Olen vältellyt auton tankkaamista. Odotan kai, että jos tarpeeksi lykkään sitä niin autonkainen tankkaa itse itsensä. Jostakin syystä tuollaiset pienet arkiset asiat ovat joskus vaikeita. Auton tankkaaminen on niin masentavaa. Bensiiniasemien ilmapiiri ei ole minun ilmapiiriäni. Siellä on vieras olo, kuin olisin väärä ihminen, tai sitten paikka on väärä. Me emme sovi yhteen, huoltamot ja minä. Ja lisäksi autonkaisen ruokkimisessa likaantuvat usein myös kädet! Huomenna se on kuitenkin pakko tehdä (varustaudun puutarhahansikkain suojatakseni kätösiäni), tai muuten saan alkaa kehittää maratoonarin kykyjä juoksentelemalla Turkuun, Raisioon ja takaisin.

Aika entinen

Olen lukenut Eva Hemmingin muisteloita. Hymy nuoruudelle on kuin eloisasti kirjoitettu kirje menneisyydestä. Suomalainen baletti oli lapsenkengissään ja koulutus kirjavaa. Ballerinat saivat vielä jopa näyttää naisilta, eikä heidän täytynyt olla sellaisia pystyyn nostettuja luurankoja kuin tämä meidän aikamme vaatii.

Hemmingin uran alku sattui yhteen Suomen kohtalonvuosien kanssa: nuori tanssijatar tanssi Tukholmassa sympatiaa sotaa käyvälle maalle. Sotilaillekin tarjottiin kulttuuria aina Uhtuan suunnalla asti. Opettajikseen Hemmingillä oli onni saada aikansa maineikkaita: ensiopit antoi Maggie Gripenberg, josta Elisabeth Apostoli jatkoi. Vilahtaapa kirjassa myös Olga Preobrazenskajan nimi.

1 comments

 1. Ninni says:

  Ansku – 19:19, Tiistaina 10. Marraskuuta 2009.:
  Hmh. En tajua miksi sivulleni ei tule vieläkään blogisi päivityksiä, ja joudun kikkailemaan ties mistä päästäkseni tänne. Täytyy kokeilla laittaa blogi uudestaan seurantaan, jos se vaikka auttaisi!

  Minäkin inhoan auton tankkaamista. Varsinkin vieraalla asemalla. Ärsyttää etsiä oikea pömpeli, josta löytyy pelit ja vehkeet kortilla tankkaamista varten… Mieluiten tankkaisin aina samassa tutussa paikassa!

  Ninni – 22:53, Lauantaina 14. Marraskuuta 2009.:
  Minäkin tankkaan aina tällä samalla, kotia lähinnä olevalla asemalla! 🙂 En tiedä osaisinko edes muualla. Kun on se tuttu systeemi, josta ottaa.. Vieraassa paikassa pitäisi muistaa millaista polttoainetta autonkainen syö jne.

  On se melkoinen riesa, auto ja sen ruokkiminen! Voi kunpa sille voisi sanoa, että tankkaa itsesi. Ja se menisi itse asemalle ja hoitaisi sen. Varmasti pian tulee sellainen auto, joka tuonkin tekee!

Kommentointi on suljettu.