Unitauti

Tänään oli kevätkauden ensimmäinen balettitunti. Mukavaa, koska olenkin jo ehtinyt kärsiä vieroitusoireista! Mukavaa siksikin, että sarjat eivät enää olleet samoja kuin joulukuussa, vaikka joululoman ajan yllämme häälyi vanhoilla sarjoilla jatkamisen uhka. Uudet ovat lyhyempiä kuin ne joulukuiset ja niissä on paljon nopeita käännöksiä ja haastetta tasapainoaistille. Yritin venytellä todella huolellisesti ennen tuntia, ettei loman laiskottelu kostautuisi kipeinä lihaksina huomenna.  

PuoLiskoista ja minua vaivaa unitauti: saimme itsemme ylös vain vaivoin, vaikka päivä oli jo puolessa. Vetelyys kostautui kirjastokäynnillä, kun en ehtinyt muuta kuin pikaisesti hakea varaamani elokuvan. Kaikkinainen hyllyjen pönkiminen täytyi jättää suosiolla seuraavaan kertaan. Elokuva Poreilua Pariisissa helpotti hiukan tyytymättömyyttä torsoksi jääneestä kirjastoreissusta.

Tällä hetkellä luen (uudemman kerran) Sarah Churchwellin teosta Marilyn Monroen monta elämää. Se kestää useammankin lukukerran ja oikeastaan vasta nyt se on synnyttänyt minussa kysymyksen ihmisen identiteetistä. Onko kenenkään ihmisen identiteetti oikeasti syntynyt, vai onko se sittenkin luotu? Ja luodaanko se aina uudestaan, joka päivä? Mikä merkitys toisilla ihmisillä on sen kuvan kanssa, joka meillä on itsestämme?

Pohdimme sellaisia asioita kuten identiteetti, koska meillä on sanat – käsitteelliset valmiudet – pohtia niitä. Oleminen ja minuus eivät nykyisin ole jotakin itsestäänselvää ja siksi tarpeettomia edes nimetä, vaan niihin tuntuu sisältyvän lukemattomia ristiviitteitä ja merkityksien moninaisuutta.

Leivontalauantai

Mantelinen kakkupohja on valmis: vietetään leivontalauantaita. Molemmat N-koirat* ovat olleet sylissä ja kylpivätkin toissapäivänä – eivät tosin aivan vapaaehtoisesti, mutta kuitenkin! 

*) N-koirat = Nuppu ja Niisku, iloinen kaksikkomme.     

1 comments

 1. Ninni says:

  Famu falsetissa – 14:05, Sunnuntaina 10. Tammikuuta 2010.:
  Nykyisin luomme itsellemme blogi-identiteetin. Jos kirjoitaa useampia blogeja voi kehitellä useampiakin persoonallisuuksia.

  Ninni – 16:22, Sunnuntaina 10. Tammikuuta 2010.:
  Hyvä huomio! Minusta blogeissa mielenkiintoisinta on joskus myös se, mistä EI kirjoiteta. Blogi-identiteetti jos mikä on hyvin valikoitu juttu, itse päätät juuri sen mitä itsestäsi näytät, kuinka paljon ja mistä kuvakulmasta. Se on vähän kuin ottaisi itsestään tuhat valokuvaa ja laittaisi esille vain yhden. Loput 999 pistäisi kaapin pohjalle.. Niitä ”ei ole”, koska niistä ei puhuta/tiedetä.

  Joskus on hauskaa kun ihmiset arvailevat blogimaailmassa, että x tai y on varmasti sen-ja-sen ”varjoblogi”.. 🙂

  Janne B. – 0:57, Torstaina 14. Tammikuuta 2010.:
  Onko neiti Niiskusta tulossa kuvamateriaalia? 🙂

  Ninni – 23:14, Torstaina 14. Tammikuuta 2010.:
  Ihan varmasti, pian! Täytyisi vain ensin ”purkaa” kuvapaljous kamerasta tietokoneelle. Miksi se on aina mukamas niin vaikeaa? Ennen digiaikaa kuvaaminen oli vielä miljoona kertaa työläämpää. Kai me ihmiset (tai ainakin minä!) laiskistumme aina vain lisää sitä mukaa kun tulee näitä elämää helpottavia keksintöjä!

Kommentointi on suljettu.