”Tyhmät muotilehdet”

Ostinpa Voguen jokin aika sitten. Investoin brittiversioon, jonka kantavana teemana oli ikä. Uma Thurman (kunnioitettavat 38 vuotta) oli yksi haastatelluista. Kuinka Uma T. kohtaa lähestyvän nelikymppisyyden ja mitä ikä hänelle merkitsee? Toinen iätöntä tyylikkyyttä edustavista naisista oli Valentinon muotitalon creative director* Alessandra Facchinetti, 35-vuotias nainen, joka ei ole kymmeneen vuoteen verhonnut huippumallinhoikkaa varttaan farkuilla.

Kontrastia näihin "rakastan kypsymistä" naisiin loivat lehden mainoskuvien alle 18-vuotiaat mallitytöt ja kauneuskirurgisia toimenpiteitä suorittavien klinikoiden suorasukaiset mainokset. Kai rakkaus kypsymiseen on luonteeltaan teoreettista: käytännössä Botox hallitsee.

Sen vain totean, että joka ainoa lehden artikkeli oli hyvin ja taiten kirjoitettu. Kunpa joskus saisi ne ennakkoluuloiset "tyhmistä muotilehdistä" jauhavat mukamassyvälliset kansalaiset lukemaan edes yhden Voguen kannesta kanteen. Voguen toimittajat sentään osaavat viettelyn taidon: he herättävät lukijan kiinnostuksen ihmisiin tai ilmiöihin, joista lukija ei aiemmin tiennyt olevansa kiinnostunut. Ei mikään vähäpätöinen lahja kirjoittajalle?

Brittiversion päätoimittaja Alexandra Shulman vaikuttaa muuten helpommin lähestyttävältä – inhimillisemmältä – kuin Voguen amerikkalaisen version varsin pelottava päätoimittajatar.

Keskiviikko: kesäbaletin päätös

Viimeinen kesäbalettitunti oli ja meni. Viimeisen kerran kunniaksi teimme normaalisti tangolla työstettävät sarjat myös keskilattialla ilman tukea. Jälki oli sen mukaista (kauhistuttavaa, kammottavaa, vaappuvaa, horjuvaa), mutta kukaan ei sentään kaatunut. Sietää olla kiitollinen pienistäkin ilonaiheista. Minulla olikin tällä tunnilla oikein uskomattoman hieno sijoitus: peilien ympäröimä nurkkapaikka! Omia virheitään ei pääse pakoon. 

*) En viitsi alkaa suomentaa tuotakaan termiä. Ilmeisesti on täysin hyväksyttävää, suorastaan suotavaa, nykyisin täällä Suomessakin mokeltaa kieli solmussa englanninkielisiä liike-elämän nimikkeitä. Olipa termeille sitten suomalaiset vastineet tai ei.