Lisää turvallisuutta, kiitos!

Maailma on ennakoimaton ja vaaroja täynnä. Valtiovalta on jo viisaasti paimentanut kansalaiset, nuo tyhmät vaaratilanteisiin joutuvat avuttomat lampaat, käyttämään pyöräilykypärää. Nyt vain mietin, että miksi rajoittua tähän? Miksi ei yhtä hyvin säädettäisi lakia kaikkien fillareiden saamiseksi kolmipyörämalleiksi. Sellaisiksi, joilla pikkulapset opettelevat ajamaan. Yksi pyörä edessä ja takana toinen, jonka rinnalla sitten nämä "apupyörien" nimellä tunnetut kapineet. Varmaankin pyöräilyonnettomuudet saataisiin vähenemään entisestään. (Ja ei, ei tietenkään tämä tarkoittaisi kypärästä luopumista, vaan nämä turvallisuuttamme tukevat tekijät toimisivat rinnan!)

Sakkoa sille jukopäälle, joka kolmipyöräisyyttä asettuisi uhmaamaan, jos sellaista reaktiota nyt edes tarvitsee pelätä. Tokihan päättäjät tietävät paremmin meidän parhaamme kuin me itse.

Muita ehdotuksia turvallisuutemme ja terveytemme parantamiseksi: nastakengät pakollisiksi aikuisille ja lapsille alkaen marraskuun 1. päivä – näin minimoidaan liukastumiset ja kaatumiset. Poliisin tehotarkastukset pitäkööt huolen siitä, että kansalaisten kannat kopisevat turvallisesti. Sateenvarjot ja sadetakit olisi hyvä saada pakollisiksi varusteiksi sadesäällä.

Suklaalevyihin olisi muuten hyvä saada myös varoitus: älä syö kokonaista levyä kerrallaan, tai seurauksena voi olla lihomista ja huonoa oloa. Savukeaskeissahan varoitukset jo ovat, miksi ei niitä siis voisi laittaa elintarvikkeisiinkin? 

Pullapitkotkin voisi varustaa varoituslapuin. Ja sokeri- ja suolapaketit nyt ainakin. "Jos syöt tätä, voit kuolla". Toisaalta vaikka ei kiellettyä hedelmää söisikään, niin siltikin voi kuolla – itse asiassa kuolema seuraa joka tapauksessa vääjäämättömällä varmuudella, teet niin tai näin. Se on vain ajan kysymys. Mutta sitä emme halua ajatella, emmehän?