EU:n huippu(kallis) kokous

Eurooppalaiset veronmaksajat saavat maksaa, kun päättäjät lentelevät Brysseliin lätisemään tyhjänpäiväisyyksiä. Tällä kertaa on tahkottu Venäjän tuhmuuksia Georgiassa: kokouksen antina tällainen näpäytys Venäjän sormille: neuvottelut kumppanuus- ja yhteistyösopimuksesta laitetaan jäihin, kunnes Venäjä vetäytyy Georgiasta. Mitään pakotteita Venäjää vastaan ei käytetä (ei tietenkään, ei sentään).

Eli Venäjä touhutkoon omiaan Georgiassa ja sitten mutiskoon neuvottelupöydässä pahoittelut tilanteen vaatimista toimista. Sen jälkeen solmitaan sopimus ja unohdetaan koko juttu – kunnes seuraava tapahtuu. 

Venäläisten kannattaisi opetella pitämään kaikki imperialistiset toimensa paremmin uutispimennossa. Niin EU voisi kirkkain silmin sanoa, ettemme tiedä mitään, emmekä näe mitään. Olisi ainakin energiansaanti ja kauppasuhteet turvattuja, eikä tarvitsisi suututtaa itänaapurimme suurta kulttuurikansaa. Uskon ihan oikeasti, että eurooppalaisia poliitikkoja harmittaa suunnattomasti tämä tilanne, joutua nyt leikkimään suuria ihmisystäviä ja rauhanrakastajia mitättömän Georgian tilanteen vuoksi.