Kun rutiini rikkoutuu

Totuttuja kuvioita ei kannattaisi alkaa rikkoa. Päivien tyyni ketju katkeaa, kun rutiini rikkoutuu ja usein seurauksena on jotain omituista. Niin tänäänkin.

Kävin kaikkein paikallisimmassa ja läheisimmässä kirjastossamme. Normaalisti en käy siellä, koska valikoimat ovat hyvin pienet ja aukioloajat kummalliset. Tänään kuitenkin ajattelin mennä, houkuttimena Lauri Viidan ja Taavetti Laatikaisen elämänkerrat. Hyvät kirjat on täällä ripoteltu pitkin pieniä kirjastoja ja niiden metsästys on yksi hyvä syy poiketa poikkeuksellisissakin paikoissa.

Kirjastokäynti meni hyvin, mutta jostakin syystä autonkaiseni kieltäytyi päästämästä minua sisään kirjoineni. Tavastilan kirjasto on paikallisen koulun yhteydessä, eikä tosiaan ollut mukava sukkuloida auton ympärillä kirjakasan kanssa, kun paljon uteliaita pieniä silmäpareja tarkkaili touhujani. Ajattelin jo yhdessä vaiheessa, että minun on avattava pelkääjän paikan puoleinen ovi ja ryömittävä sieltä sisään hankalasti ja epäarvokkaasti.

Epämukavan pitkään tätä vaikeutta tosiaan kesti, ennen kuin auto viimein armahti ja pääsin sen sisuksiin kuumissani ja tuskastuneena. Kaikki oli hiukan epätahdissa: kirjastossa tietokoneyhteys ei toiminut ja sylissäni olivat epäsovussa kenraalin ja rintamalta itsensä juonitelleen miehen elämänkerrat.

Tuntuu kuin autollani olisi oma tahto, vahva sellainen ja melkoisen oikukas. Kirjastosta kauppaan ajaessani tuntui kuin mokoma olisi oikein yrittänyt nostaa nopeutta ja suistua metsähallituksen puolelle. Tietysti voi olla, että vain luulottelen ja vika oli minussa – se hermostuminen siellä kirjaston pihassa.

Rikollinen!

Otin tällaisen kuvan itsestäni silloin takkiostoksilla viikonloppuna.PuoLiskoinen ystävällisesti huomautti, ettei kaupoissa kai oikeasti saisi kuvata. No, sitähän minä en kuvan ottohetkellä tiennyt! Takkiin olen kuitenkin tyytyväinen.

 

 

1 comments

 1. Ninni says:

  Ansku – 17:26, Keskiviikkona 2. Syyskuuta 2009.:
  Takki on tosi hieno! Ja kiva nähdä täällä kuvia! 🙂

  Ninni – 20:35, Keskiviikkona 2. Syyskuuta 2009.:
  Kiitos! Vaikka kuvat eivät olekaan mitään laatukuvia. Tavallaan olisi hienoa osata ottaa oikein ”kunnollisia”.

  Janne B. – 11:42, Lauantaina 5. Syyskuuta 2009.:
  Hieno takki! Ja että vielä halvalla! : D Noista housuista, loistoa, ettei kaikki naisihmiset ole vielä siirtyneet käyttämään pelkästään niitä housuja, jotka nuolevat ihoa. Mikähän se oikea nimitys onkaan, en tiedä. Tunnen vain termin löysä ja se sopii mulle.

  Muuten, kaupassa saa kuvata, koska se on ns. julkista tilaa. Se, että niissä ovissa on kameran päällä rasti, ei perustu lakiin eikä se ole laitonta. Kuvata siis.

  Ninni – 20:26, Lauantaina 5. Syyskuuta 2009.:
  Kiitos kommentista. 🙂 Itsekin olen oikein tykästynyt takkiin.. käytin sitä tänäänkin! Ja lökäpöksyt ne vasta ovat oiva vaatetus. Eivät kiristä, eivät purista.

  Haa, hyvä tietää sekin, ettei kaupoilla ole oikeutta rajoittaa kuvausharrastusta!

Kommentointi on suljettu.