Evakossa

Me nukumme tätä nykyä punaisessa huoneessa. Seinätapetin ruusut katsovat meitä ja me katsomme niitä. Ikkunassa on vaaleanpunainen kaihdin, jonka luoman varjon alle on hyvä tai vähemmän hyvä nukahtaa.

Syy makuuhuoneen vaihtoon on N-koiran, tarkemmin sanottuna Nupun. Toivon tämän evakkomme päättyvän tänään: punaisen huoneen vuodesohva ei ole koolla pilattu ja PuoLiskoinen on jo valittanut selkäänsä. Viimeisenä nukkumaan tuleva (eli minä) joutuu myös etsimään paikkansa menemällä mahdollisimman pieneksi ja kaidaksi. PuoLiskoinen ja kaksi koiraa nimittäin ottavat tilansa ja siihen kolmikkoon liittyjä saa tyytyä ylijääviin sentteihin.

Rumat kuolevat?

Carol Shieldsin Kivipäiväkirjat on mielenkiintoista luettavaa. Harmi vain, että yksi romaanin sympaattisimmista henkilöistä, Mercy Stone Goodwill, kuolee heti alkuvaiheissa. Kyseessä on niin paljon ylipainoinen nainen, ettei hän ilmeisesti tiennyt olevansa raskaana ennen kuin lapsi syntyy.

Minä olisin antanut Mercyn elää.    

1 comments

 1. Ninni says:

  Ansku – 17:54, Keskiviikkona 24. Maaliskuuta 2010.:
  Millä tavalla se Nuppu on teille evakon aiheuttanut..? 🙂

  Punainen huone kuulostaa muuten tosi hyvältä. Siitä tulee heti jotenkin kaunis, intensiivinen mielikuva!

  Ninni – 22:34, Keskiviikkona 24. Maaliskuuta 2010.:
  Hahaa.. Leikkasimme Nuppu-neidin kynnet. Mitään sille ei sattunut ja leikkaus oli hellää, mutta se ei PIDÄ siitä. Joten sitten seurasi protesti: pissat sänkyyn. Sen se tekee vain silloin, kun on jostain todella nöksähtänyt (onneksi siis hyvin, hyvin harvoin!). Piti sitten tekstiilipesuaineella vaahdottaa se patja & imuroida seuraavana päivänä. Ja antaa kuivua. Siitä evakko!

  Punainen huone ei OIKEASTAAN ole punainen.. Tapeteissa on vaaleanpunaisia ruusuja edellisten asukkaiden jäljiltä ja siellä on punainen vuodesohva, mutta siihen se oikeastaan jää. Mutta se on puheessa vakiintunut punaiseksi huoneeksi.

  Famu falsetissa – 12:32, Torstaina 25. Maaliskuuta 2010.:
  Pidin kivipäiväkirjasta niin paljon, että luin sen heti uudelleen. Välillä lemmikit pääsevät määräilemään niin nukkumis- kuin istumapaikankin:)

  Ninni – 12:47, Torstaina 25. Maaliskuuta 2010.:
  Tuollaisilla muutaman kilon painoisilla otuksillakin on niin vahva oma tahto.. 🙂 Ja keinot ilmaista sitä tahtoa.

Kommentointi on suljettu.