Aukko yleissivistyksessä

Huomasin juuri ammottavan aukon yleissivistyksessäni, elämänkokemuksessani, tai arjentuntemuksessani – sanottakoon sitä nyt miksi vain. En ole kertaakaan käynyt Ikeassa. Sellainen nousi Turkuunkin jokin aika sitten, mutta en vain ole koskaan tullut siellä käyneeksi. Pitäisi varmaan kokea sekin ennen kuoleman saapumista. Nähdä Ikea ja kuolla!

Nuo halvalla tavaraa myyvät liikkeet ovat tietysti hyödyllisiä ja kuluttajan kannalta mukavia – ostoksilla ei kevene kukkaro – mutta joskus niissä on jotain ahdistavaa. Kävin kerran Gigantissa (se myy kodinkoneita halpaan hintaan) ja kauhistuin. En nimittäin tahtonut päästä sieltä ulos millään. Myymälä oli suunniteltu niin, että kerran sisälle tullut sai varsinaisen Dante-kokemuksen: asiakasparka joutui kävelemään läpi joka ainoan helvetin piireistä päästäkseen ulos liikkeestä. Vergiliuksen virkaa hoitivat hanakasti hihaan käyvät myyjät. Yksi esitteli televisiota ja toinen jääkaappia. Logiikka tuon kaiken taustalla on kai se, että jos ostat jotain, voit yhtä hyvin ostaa jotain muutakin – oikeastaan kaikkea mahdollista.

Piristys postilaatikossa

Kirjoitin jokin aika sitten kiittävän palautteen eräästä paikallisesta ruokapaikasta.  Tänään tuli vastaus, aivan odottamaton ja yllättävä sellainen: lahjakortti kyseiseen paikkaan! Yllätyin iloisesti.

Kirjastossa, taas kerran

Kävin tänään paikallisessa kirjastossamme. Piti saada se Putoavia enkeleitä pois käsistäni. Lainasin E. Annie Proulxin kirjoittamat Laivauutisia ja Lyhyt kantama. Jälkimmäinen novellikokoelma on muuten innoittanut elokuvan nimeltä Brokeback Mountain.  

1 comments

 1. Ninni says:

  Janne B. – 12:54, Tiistaina 25. Elokuuta 2009.:
  Kiva piristys postilaatikossa! Siinä näkee, että palautetta kannattaa antaa, jos siltä tuntuu. Hienoa. : )

  Mie en ole ostanut koskaan Ikeasta mitään. Käynyt olen kaksi kertaa roudaajan ominaisuudessa, vaikka Pk-seudulla on jo monta vuotta ollut se. En halua ostaa mitään, jonka on tehnyt joku alipalkattu halpatyöläinen, joiden raaka-aineina on käytetty sademetsien uhanalaisia puita tai muita ominaisuuksia, joiden katson olevan epäegologista, -eettistä tai muuten vain kestämätöntä näkemyksilleni siitä millaista hankkimani tuotteen tulee olla. En osaa edes selittää sen paremmin, mutta Ikea ei ole paikka jonne kulutan lanttejani.

  Hauskaa tiistaita!

  Famu falsetissa – 21:19, Tiistaina 25. Elokuuta 2009.:
  Olen käynyt kerran Ikeassa. Lidl’issä kävin äskettäin ensi kerran.
  Pidin paljon Proulxin Laivauutisia-kirjasta. Taisin lukea sen kahteen kertaan.

  Ninni – 21:20, Tiistaina 25. Elokuuta 2009.:
  PuoLiskoinen sanoi aivan samaa, siis että palautteen antaminen kannattaa. 🙂 Omani oli ylistävää laatua, mutta ainakin se oli 100% rehellistä. Luultavasti menemme taas ensi viikonloppuna tuohon ruokapaikkaan, meistä taisi tulla kerralla kanta-asiakkaita!

  Ninni – 21:22, Tiistaina 25. Elokuuta 2009.:
  Famu: Lidlistä saa muuten todella herkullista mansikka-valkosuklaata. Se on ainakin itselläni vakio-ostettavien listalla jos ja kun Liideliin astun. Sikäläisistä hillosipuleista en sen sijaan pidä, kokeilin niitä kerran!

  Janne B. – 21:53, Tiistaina 25. Elokuuta 2009.:
  Argh! EGO suuri minulla tai jotain… tarkoitin ekologinen. HMPPFH. : )

  Ninni – 0:56, Keskiviikkona 26. Elokuuta 2009.:
  Yksi kirjain sinne tai tänne, kunhan pointti käy selväksi. 🙂

Kommentointi on suljettu.