Siivetön maalaa taas

Viime perjantaina alkoi minun osaltani ikonimaalaus. Virallinen aloitus oli jo viikkoa aikaisemmin, mutta silloin jäin kotiin peikkoilemaan – se oli taas tätä tällaista ”tahdon, vaan en voi”-tunnelmaa. Ensimmäinen maalauskerta meni kuitenkin hyvin, ja sain taustan valmiiksi. Tietysti heti sen jälkeen huomasin, että joku muu väri olisi sittenkin mukavampi. Onneksi sanotaan, että mielen muuttaminen on meidän naisten perusoikeus! Tässä nyt voi nähdä Mooseksen laintauluineen: oikeastaan pelkkä luonnos vasta..

moosesiko

Tuo taustalla näkyvä pilvimaisemaa muistuttava sinivalkoinen on muuten pyyhe. Aivan ehdoton kaveri ikonimaalarille: ei tarvitse hinkata työpöytää puhtaaksi maalauksen päätyttyä. Pyyhe on myös pehmentävä elementti kuljetuksessa. Nyt seuraavassa kuvassa on Mooses kahden tunnin maalauksen jälkeen. Olen suurpiirteisellä kädellä piirrellyt vuoria profeetan jalkojen alle, ja maalannut lohenpunaiseksi taustan:

moosesiko2

Ensi perjantaina maalausta ei ole minusta riippumattomista syistä, mutta sitten jatkuu taas! Olen intoa täynnä: aihe on mielestäni mukava. Tämä on jo toinen Moosekseni: ensimmäisessä Mooses oli palavan pensaan kanssa. Vanhan testamentin aiheet ovat mielenkiintoisia. Kristuksen maalaaminen on minulle aina sellainen kova pala: pelkään tekeväni kuvatuksen, ja siten häpäiseväni pyhää.. Oikeastaan on parempi, jos PuoLiskoinen maalaa Kristus-aiheita.