Vuorokausi

Kello 00:00, vuorokauden vaihtuessa lauantaista sunnuntaihin: laitoin ananakset kello 23 valumaan siivilään valmistautuen Leivontaurakkaan. Puoli tuntia häärin siellä ja täällä ja sitten aloin valmistella herkullisen piirakan pohjaa (murskattuja kaurakeksejä, kookosjauhetta, voita). Laitoin uunin lämpenemään 175 asteeseen piirakan paistamista varten. Yössä kuului kaulimen kumu murustaessani keksejä!

Kello 1 yöllä: sain ananaspiirakan uuniin. Paistoin sitä puoli tuntia ja otin jäähtymään.

Kello 2-3, noin suunnilleen: laitoin pestyjä vaatteita kuivauskaappiin ja kaapin hurisemaan ei-toivottua lämpöä kodinhoitohuoneeseen.

Kello 03:05: päätän piirakan jäähtyneen tarpeeksi. Kelmutan sen ja laitan jääkaappiin.

Kello 03:30 (minuutti sinne tai tänne): ahkera leipuri käy pikaisesti peseytymässä ja suree tulevia tummia silmänalusiaan.

Kello 4: Hiippailen sänkyyn ja nukahdan.

Kello 6:05: Herään ja paniikinomaisesti alan miettiä kaardemummatilannetta. Käyn katsomassa maustekaapilla – pahin on tapahtunut. Kaardemummaa ei ole, koska unohdin ostaa sitä eilen kaupasta. En siis voi tehdä korvapuusteja. Menen takaisin sänkyyn.

Kello 12:30: appivanhemmat saapuvat meille. Minä olen ollut noin tunnin ajan valveilla. Lähdemme lounastamaan Ketarsalmen Kievariin. Appivanhemmat ovat herttaisia ruokkiessaan meitä kuin linnunpoikasia. Jälkiruokana on jumalaista juustokakkua, jota minä sorrun ottamaan kaksi palasta.

Kello 16: juomme meillä teetä ja ananaspiirakka saa arvostusta osakseen. Minua ärsyttää ja vaivaa korvapuustien puute.

Kello 18: appivanhemmat suuntaavat kohti kotiaan ja me PuoLiskoisen kanssa luemme olohuoneessa ja syömme kaikenlaista makeaa. Toteamme Kultasuklaan herkut suuresti yliarvostetuiksi ja ylihinnoitelluiksi. Ostin jokunen päivä sitten Kultasuklaan myymälästä hävyttömän kalliita suklaita, mutta petyimme huomatessamme ne sittenkin kovin tavanomaisiksi maultaan.

Kello 20: minä nukun päiväunia herätäkseni vasta Hiljaisen todistajan alkaessa.

00:15, tai sinnepäin: vien roskiksen samalla ihastellen tähtitaivasta yläpuolellani. En katso eteeni, vaan ainoastaan ylöspäin. Toukokuun tähdet ovat kauniita ja ilmassa tuoksuu kevät.