Stephen Bailey sen sanoi..

Nimittäin: ”Käytännöllisyyden räikeä puute tekee korkeista koroista niin lumoavat.” Tämä toteamus pantiin lujille tänään viiden tunnin (!) ostosriehassa. Hävettää, kauhistuttaa ja suututtaa – minut pitäisi pelastaa minulta itseltäni.

Päivä alkoi järkevästi kirjastokäynnillä, mutta sitten seurasi syöksykierre. Ostin vaatteita ja kaikkea muuta mahdollista, ihan kuin ostaminen muuttuisi tuota pikaa lainvastaiseksi. Viiden tunnin kierros pisti jalat koville – ne korkean korkeat korot – mutta olo oli kuin olisi lääkittynä ollut. Kytkin jalkojen pienet nipistelyt yksinkertaisesti pois päältä. Ihmeellinen on tahdon voima.

Taidan alkaa kaupata vanhoja vaatteitani huuto.netissä. En nimittäin aio luistaa siitä äskettäin valitsemastani periaatteesta, että jokaista uutta vaatetta kohti lähtee vaatehuoneesta yksi vanha asu joko keräykseen, ystävälle, tai vaikka maton kuteiksi. Menköön minne vain, kunhan ei jää sinne tilaa viemään. Perinteisesti olen rikastuttanut UFF:n ja Pelastusarmeijan keräyspisteitä vanhoilla vaatteillani, mutta nyt huuto.netin löydettyäni olen oivaltanut asian bisnespuolen.

Ihmettelen niitä ilmoittajia, jotka kuvittelevat jonkun ostavan vaatteen, jota myyjä kuvassa roikottaa kädessään. Eihän siitä saa minkäänlaista kuvaa miltä vaate oikeasti näyttää oikean ihmisen päällä. Jos alan huuto.net-kauppiaaksi, niin aion ainakin otattaa kunnon kuvat vaatteistani. Jotkut niistä ovat tosin niin noloja, että täytyy varmaan rajata pääni kuvasta pois. Ja myydä loimet anonyyminä!

Huuto.net on muuten vastuussa yllättävän monen pariskunnan yhteenotoista. Eräs ystäväni uskoutui minulle ja kertoi totaalisesta tympääntymisestään, kun puoliso vain notkuu huuto.netissä aina riippuvuuteen asti. Ja kun riittäisikin vain se notkuminen – kyseinen herrahenkilö myös ostelee sieltä suorastaan maanisen innon vallassa kaikenlaista.

Muita olennaisia ja vähemmän olennaisia asioita matkan varrelta:

– Paulinan päivä alkaa paisua kuin pullataikina.

– Luen Ulrike Meinhof-kirjan rinnalla Steven Bachin kirjoittamaa kirjaa Leni Riefenstahl: elämänkerta. Bachia voi varmasti syyttää monista asioista, mutta eipä ainakaan objektiisivuudesta. Hänen Leninsä on suorastaan saatanallinen laskelmoinnissaan ja demoninen kunnianhimossaan. Jos kyseessä ei olisi Kolmannen valtakunnan tunnetuimpiin kuuluva elokuvaohjaaja, niin naisen nuoruudensynnit (vaatteitta olo elokuvissa ynnä muuta kapinallista) ohitettaisiin olankohautuksella.

– CD-levylautasella Josephine Baker. Hänen kuuntelemisensa toimii kuin piristävä ruiske. Ristikotkin ratkeavat vauhdilla.