Punnittu ja keveäksi havaittu

Linnunratamme on sitten punnittu. Ei tainnut ihan tavallisella rahtivaa'alla onnistua..? Joka tapauksessa kaikkitietävät tieteen edustajat ovat arvioineet sen painoksi noin triljoona kertaa aurinkomme painon. Kiinalainen tiedemies ja tiimin vetäjä Xiangxiang Xue* totesi linnunratamme olevan hoikemmassa kunnossa kuin mitä aiemmin arveltiin.  

Ensimmäinen kesäbaletti

Ensimmäinen kesäbalettitunti oli tänään. Olin olevinani niin kiireinen, etten ehtinyt lähtiessäni ruokkia peltilemmikkiä huoltoasemalla. Sitten sain potea hermokireyttä jännätessäni bensan riittävyyttä tanssikoululle ja kotiin. Kotimatkalla aloin ihan vakavissani miettiä kuluttaako radion soittaminen bensaa. Tai vilkun käyttäminen? Pitää kai varmistaa asia PuoLiskoiselta.

Kuinka paljon oikein pitäisi kotona jumpata, ettei tunnilla tulisi kuuma? Taas tänään aloittaessa oli suorastaan kylmä, mutta tunnin lopuksi hohkasin kuumuutta. Tänään tunnilla olleista kolme oli sellaista, joiden kanssa olen ollut baletissa joko Raisiossa tai sitten Turun seudun tanssioppilaitoksella. Ihan mukavaa – tuttuja kasvoja katselee mielellään, kun tahkoaa liikkeitä tangon ääressä.

*) Kuulostaa aivan keksityltä nimeltä, mutta tuskinpa se sitä on. Kiinalaisen korviin meidän nimemme saattavat kuulostaa aivan yhtä epätodennäköisiltä ja keksityiltä. Kulttuuriero, sepä se.