Aaton mietteitä

Huomenna täytän 39 vuotta. Yleensä tällaisten merkkipäivien lähestyessä sitä miettii elämää ja sen ilmiöitä. Huomasin juuri, että on paljon asioita, joista en pidä. Listataanpa niitä nyt tähän lähestyvän juhlan kunniaksi.

* Lentonäytökset. Ne ovat turhuutta ja saastuttavatkin. Paljon rahaa palaa taivalle (en edes viitsi sanoa mitä maksaa tunti ilmailua)  ja mistä syystä? Ei ainakaan mistään asiallisesta ja hyväksyttävästä.

* Formulakisat. Logiikka on hiukan sama kuin edellä. Vastenmielistä surauttelua ja itsetuhotaipumuksella rahastamista.

* Jääkiekko. Väkivaltaista ja pohjimmiltaan tarkoituksetonta. Isot miehet kumikiekon perässä, primitiiviraivon vallassa. Voitoista ja tappioista seuraa inhottavia kansallisia purkauksia, jotka tuovat mieleen assosiaatioita 30-luvun Saksasta.  

* Kaikki muu veneily, paitsi soutuveneily. Sielläpä karien ja kivien päällä ovat aina apua odottamassa, ennemmin tai myöhemmin.

* Pilkkiminen. Hulluuden huippu: jotkut tekevät sitä huvikseen ja syöttävät kalat kissoille. Maailman nälkäisten pilkkaamista.

* Alemyynnit. Harvoinpa ne alennukset kovin suuria ovat. Kauppias pitää aina huolen siitä, että voittoa tulee.. Asiakkaan luuloteltu tunne ”hyvien kauppojen” tekemisestä on surullinen harhaluulo.

* Sarjakuvat. Kuvat ovat tarpeettomia, kyllä teksti riittää.

* Uudet perunat. Raivostuttavan pieniä ja mitättömiä. Uusien perunoiden aikaan on perunoiden ostaminen varsinaista piinaa. Tarjolla tuntuu olevan vain pieniä tai vielä pienempiä.

* Puolukat. Pahoja. Saisivat mädäntyä metsiin.

* Olut. Kuinka joku voi sitä juoda?

* Heavy-musiikki. Kuinka joku voi sitä kuunnella?

* Tatuoinnit. Vakavia henkisen häiriintymisen merkkejä.

* Lävistykset. (Sama peruste kuin edellä).

* Tupakointi. En vain jaksa tajuta.

* Itseäni pitemmät naiset. Ei sellaisia saisi olla?

 

Nyt kun asiaa oikein ajattelen, niin tämä lista voisi venyä vaikka kuinka pitkäksi. Sille pääsisivät jehovantodistajat, Suomen Lappi, pitkätukkapojat, ja oma kotoinen byrokratiamme. Mutta jätetään nyt tämä tähän, ja aletaan miettiä iloisempia asioita. Olen leiponut meille valkosuklaamoussella täytetyn mansikkakakun, ja eilen tekaisin korvapuusteja. N-koirat ovat rakkauden tunnelmissa, kiitos Nupun juoksuajan. Kaikki on siis valmista Suureen Juhlaan 20.6.